Σταύρος Σταυρόπουλος

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

image


Νευροχειρουργός αθήνα

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη την 1η Αυγούστου 1977.

Αποφοίτησα από το Λύκειο με βαθμό 20/20 και πέρασα με τις “Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις” στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996-2002) με βαθμό 7.91 – Λίαν Καλώς.

Διορίστηκα στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου όπου ολοκλήρωσα την Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου (“αγροτικό”) το 2003

Απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ” στη “Μεθοδολογία της Ιατρικής Έρευνας” του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003-2005) στο οποίο έγινα δεκτός κατόπιν γραπτών εξετάσεων.

Το 2004 διορίσθηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, προαπαιτούμενο για την ειδίκευση στη Νευροχειρουργική.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Διδυμότειχο (2006-2007)

Δίδαξα (2007) στο τμήμα νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λαρισας τα μαθήματα της Χειρουργικής και της Ανατομικής ως εργαστηριακός συνεργάτης

Έλαβα την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής το 2011 έχοντας εκπαιδευθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (2007-2009) και στο Γενικό Νοσοκομείο “ΚΑΤ” (2009-2011)

Αμέσως μετά τη λήψη της ειδικότητας μετέβην στη Μεγάλη Βρετανία για μετεκπαίδευση και εργάσθηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry και στο Royal Infirmary του Kingston upon Hull επί τριετίας περίπου. Εκεί εκπαιδεύθηκα σε μεγάλο φάσμα της σύγχρονης Νευροχειρουργικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση όγκων εγκεφάλου με τη χρήση Νευροπλοήγησης (NeuroNavigation), τη χειρουργική εξαίρεση όγκων εγκεφάλου με τον ασθενή “ξυπνητό” – Awake Craniotomy, τις επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης με “Ελάχιστα Επεμβατικές” τεχνικές (Minimally Invasive Surgery) καθώς και την αντιμετώπιση της φαρμακοανθεκτικής επιληψίας με εμφύτευση διεγέρτη του πνευμονογαστρικού νεύρου.

Από τον Οκτώβριο του 2014 επέστρεψα στην Ελλάδα και κατέχω θέση Επιμελητή στο Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα.

Υπήρξα αθλητής της κολύμβησης και κατέχω δίπλωμα ιστιοπλοϊας και ελεύθερης κατάδυσης.